Olin nähnyt kirjastoauton liikenteessä joskus kyläteillämme ja kiinnostuin ottamaan selvää, missä tien poskessa tai pihassa, ja millä viikolla ja mihin kellonaikaan se täällä päin pysähtyy. Käväisisin ihan vain uteliaisuuttani siellä asiakkaana. Kerrankin.

Voimassa oleva reittiaikataulu selvisi kirjaston nettisivuilta. Nerkoolla sillä on jopa kolme pysähdyspaikkaa:

Pisin pysähdys (melkein 2 h) kirjastoautolla on koulun pihassa, aina parittoman viikon keskiviikkoisin klo 10.40-12.30. Samalla viikolla perjantaisin klo 16.15-17 se seisoo kolmen vartin ajan Pysäkinpolun varressa.

Parillisina viikkoina perjantaisin klo 13.45-14 se pysähtyy Kirppiksellä, mistä se jatkaa matkaansa Nerkoonniementien suunnassa asuvien ihmisten luo klo 14.05-14.15.

Jos asiointi pääkirjastossa olisi mahdotonta, tai se tuottaisi kohtuutonta vaivaa ja rahanmenoa, kirjastoauton palveluja voisi käyttää vaikka joka viikko. Silti voisin lukea kottikärryllisen verran kirjauutuuksia vuodessa. Jos uutuutta ei löydy kirjastoauton hyllystä, se voidaan toimittaa emokirjastosta. Mutta jos sitä ei löydy sieltäkään, niin silloin on ryhdyttävä tilaamaan kirjaa Ylä-Savon kirjastoverkon muista kirjastoista, mikä on maksutonta. Kaikki olennainen kirjastoautosta kuitenkin löytyy, lähes aiheesta kuin aiheesta. Ja sitä mitä ei löydy, tilataan, lupaa kirjastoautovirkailija Lauri Pitkänen.

-eija