(Kuten joku lie havainnut TEK on viettänyt kesälomaa blogikirjoittelusta ja näin on yhteiskuntarauha kylällä ollut turvattu koko kesän. Nyt kuitenkin juttua pukkaa yleisön pyynnöstä huolimatta.)

Varsin vähälle huomiolle jäi alkukesästä julkaistu Talous-Sanomien tutkimus, joka pani asuinalueita(postinumeroita) paremmuusjäjestykseen tulotason mukaan. Kyse oli mediaanitutkimuksesta, jossa siis asukkaiden tulotasot pannan jonoon ja se keskimmäinen luku on se mediaani. Tutkimus oli aika mannaa myös tämmöiselle nerkoolaiselle nurkkakuntaisesti ajattelevalle.

Kärjestä löytyi tietenkin pääkaupunkiseudun asuinalueita, kuten mm. em. Westend(mediaani yli 30000). Pohjois-Savon ykkönen oli Kuopio(23313). Hyvässä peesissä Tahkovuori. Mutta mairittelevaa oli, että Nerkoo(16478) sijoittui Ylä-Savon topfiveen. Edelle ehtivät vain täpärästi Iisalmen Soinlahti ja keskusta. Nerkoon sijoituksen jakoi päivän suuryllättäjä Horsmanmäki. Jälkeen jäivät kuitenkin esim. Alapitkä ja Lapinlahden keskusta.

Pitäisikö tutkimustuloksesta pistää lisää painetta Nerkoon kaavoitukselle, joka etenee kuin sikainfluenssa syksyn koleudessa. Olisiko kaavoitettava pikaisesti parhaalle paikalle Nerkoojärven rantaan Luuniemen kaltainen ökyalue, johon kilvan rientäisivät uusrikkaat halvan veroäyrin houkuttamina? Olisiko tontteja isonnettava ja hintaa lisättävä, etteivät köyhät hilautuisi kylälle lukuja rumentamaan?

Yllättävää on myös kuinka huonosti tutkimusta on hyödynnetty kylän keskinäisen kateuden lähteenä. Tuoko se on niin rikas tuo isäntämies, jolla on liuta isoja traktoreita? Vai se insinööri, joka ajaa hienolla autolla ja akka myös? Vai se yksi nuuka, joka vain näyttelee köyhää. Varmaan on osakkeita ja kaikkea sillä. Peruutuspaikkoja kyttää ja ulkomailla ramppaa.

Kateutta tihkuvin terveisin TEK1250088932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e