Seitsemän ihmistä paikalla kokouksessa ja kaksi poissa. Yksi tulossa, mutta ei ennättänyt. ;-)  Aika hyvä saldo. Kokouksen päätösvaltaisuudesta ei ollut epäilystäkään.

Kahvitellen aloitimme ja samalla kuulimme, ettei niihinkään olisi enää varaa, jos kyläyhdistyksen talous olisi Satuhahmojen varassa. Rahakirstun vartija Eija nimittäin antoi porukalle tiedoksi tämän heinäkuisen tapahtuman taloudellisen tuloksen. Sen edessä on piiiiiitkä miiiiinus! Muut nyökyttelivät nöyrästi, kun kyläpäällikkö Jari painotti, että jos ensi kesänä tapahtuma vielä järjestetään, on sen talous turvattava.

Seuraavaksi keskusteltiin Santurin harrastustoimintojen kehittämisestä. Kyläpäällikköön on oltu yhteydessä toivoen jousiammuntapaikkaa Santuriin ja Eijan kautta on pyydetty kyläyhdistystä harkitsemaan Frisbeegolf-radan rakennuttamista Santuriin. Molempia kannatettiin ja toimintojen tarkempaan suunnitteluun asetettiin henkilöt. Asioihin palataan seuraavassa kokouksessa.

Kokousväki myös vahvisti Syyskirmauksen järjestämispäivän la 10.10. mikä oli itse asiassa lyöty lukkoon jo Kevätkirmauksen yhteydessä. Tämän juoksutapahtuman yhteistyökumppaneina häärivät Mäntylahden Veto ja Lapinlahden Veto. Kokouksessa keskusteltua aiheutti se, palkitaanko sarjojen kolme ensimmäistä sijaa vai ei. Päädyttiin "pyttyihin" ja arvontapalkinnot arvotaan kaikkien osallistujien kesken. Asialle on saatava vielä yhteistyökumppaneiden siunaus.

Päätettiin myös jo mualimalla suosion saavuttaneen takakonttikirppiksen järjestämisestä, kun tapahtumasta oli jo kaksi naista ennättänyt tehdä ilmoitukset. Takakonttikirppis pidetään Santurissa la 26.9. ja se tarkoittaa sitä, että kirppismyyjät ajavat autonsa ohjatusti klo 10.30. lähtien Santuriin. Jokainen myy tavaroita omasta takakontistaan (peräkärry sallitaan myös) klo 11-15. Asiakkaiden autot ohjataan jäämään Santurin parkkialuelle ja Nerkoontien varteen. Tapahtumaan ei tarvitse tehdä ennakkovarausta, eikä kirppispaikasta veloiteta mitään. Toivomme runsaasti myyjiä ja vielä runsaammin asiakkaita!

Kokousväelle annettin myös tiedoksi, että Mäntylahden Vedon talkooporukka käy joku päivä suursotaan Santurin puustoa vastaan. Aseenaan raivaussahat. Pahoin pelkään, että puustolle käy huonosti, mutta tällä turvataan pienten mäelaskijoiden turvallisuus tulevana talvena.

Kokousväelle annettiin tiedoksi myös Jarin ja Eijan laatima vastaus TE-keskukselta tulleeseen kuulemiskirjeeseen, joka koskee entisen kyläkauppakiinteistön luovuttamista kunnan hallintaan hieman liian aikaisin kuin mihin hankerahoitus olisi edellyttänyt. Pitkä vastaus on kirjoitettu ja asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin, kun TE-keskukselta on saatu vastaus.

Haajaisten koulukievariin olemme menossa pitämään seuraavan kokouksen 21.10. ja toteuttamaan samalla tämän iltaretken. Retki on avoin myös muille kyläläisille, joten jos olet kiinnostunut, ilmoittaudu jollekin kyläyhdistyksen jäsenelle.

Kokousasioita oli paljon, mutta niin napakasti pysyttiin asialistassa, että kodan nuotiokaan ei ollut ehtinyt hiillostua ennen kuin oli kotiin lähtemisen aika.Eikä taaskaan tajuttu ottaa valokuvaa, vaikka kamerakin oli mukana.

Kiitos kokousväelle aktiivisesta kokousosallistumisesta!

Eija