Nerkoon kylä on jälleen ajan hermolla ja edelläkävijä avatessaan kyläblogin. Lieneekö ensimmäinen kylä Lapinlahdella tai koko Ylä-Savossa?

Blogit ovat päivän muotijuttu. Ainakin jokaisen poliitikon tai muutoin itseään tärkeänä pitävän henkilön on kerrottava kaikelle kansalle tekemisistään ja jopa yksityiselämästään. Tätä kirjoittavalla henkilöllä on ollut varsin vähän ymmärrystä blogeille kuten monille muillekin internetmaailmassa tapahtuville kotkotuksille. En voi tajuta facebookia, messengeriä, chattäilyä, nettipokeria tai yökausia kestävää räiskintäpelaamista. En etenkään, jos asialla ovat aikuiset ihmiset. Väkisin työntyy muistin sopukoista vanha sanonta - "joutilaalla jottain tietättää". Kannatan lämpimästi ajatusta, että nämä verkkomaailmassa roikkuvat ihmiset käyttäisivät edes puolet tuosta ajasta ulkona liikkumiseen ja kuntonsa hoitoon. Näin pysyisimme terveinä veronmaksajina eikä yhteiskunnan kalliilla rakentamaa tietokaistaa käytettäisi turhuuteen.

Mutta mielipiteistäni huolimatta tässä sitä ollaan kanssarikollisena kirjoittelemassa blogia. Kyläblogi voi parhaillaan olla hyvin hyödyllinen. Siinä kyläyhdistys ynnä muut kylämme virkeät järjestöt saavat oivan ja ajantasalla olevan tiedotuskanavan. Jos kirjoittajat saavat vielä kyläläiset innostettua kommentoimaan aktiivisesti kirjoituksia, blogi saavuttaa tavoitteensa. Vireä keskustelu toivottavasti poikii eteenpäin vietäviä ideoita kylä- ja kuntatasolle. Luulenpa, että ajoittain kirjoituksissamme härnätään keskustelua liikkeelle kärjistämällä asioita vähän tahallaan.

Onnea ja pitkää ikää Nerkoon blogille - kaikesta huolimatta!

TEK