Toisinaan innostun perehtymään kaikenlaisiin turhiin ja pitkästyttäviin asiakirjoihin. Eräänä päivänä istahdin toviksi ja uppouduin kunnan nettisivun alalaidasta löytyvään talousarvioon 2010 ja huomioni kiinnittyi erääseen lauseeseen liikuntapalvelujen kohdalla. Siinä lukee seuraavaa: ”Katos –hankkeen lisäksi liikuntalaitos pyrkii uusimaan Nerkoon koulun jääkiekkokaukalon määrärahojen puitteissa.” Olin hämmästynyt. No, jopas jotain!

Olen varsin ylpeä siitä, että jääkiekkokaukalomme on mainittu samassa lauseessa kuin tuo Mondo Areenalle hankerahoituksella rakennettava laaja komea katos, mutta samalla hieman jää mieltä askarruttamaan, kun lause loppuu sanoihin ”määrärahojen puitteissa”. Aivan kuin se ei olisikaan yhtä varmaa kuin tuo maailmantähtien yhden päivän yleisurheilushowta varten pykättävä rakennelma. 


Meidän kaukalossamme pyörii parhaimpaan sydäntalven aikaan päivittäin meidän omia urheilullisia, nappulaikäisiä tähtösiämme kiekkoilemassa tai hakemassa muuten vain luistellen tervettä punaa poskilleen ja lisää potkua lihaksiinsa. Toivokaamme, että liikuntalaitoksella riittää vielä euroja ennen ensi talvea pykätä pystyyn uudet laidat kaukaloomme, sillä nykyisiin laitoihin nojaillessa saa jo tikkuja takinsa selkämykseen.

Eilen illalla satuin reippailemaan kaukalon suunnalla ja kas vain, sattui kamerakin mukaan, joten sain todistusaineistoa laitojen huonosta kunnosta.   


Koska kello oli jo niin paljon, että kouluikäiset olivat jo iltapesulla, en tavannut enää kaukalolla ketään muuta kuin jonkun merimiesasuisen kaverin ihmettelemässä tätä samaa. Eikä silläkään ollut edes luistimet jalassa!

Eija