Pyysin kansalaisopiston kansliasta koosteen alkavan kevään kurssitarjonnasta, joka sijoittuu kyläkoulumme tiloihin. Kursseja on useita ja tarjonta on kulttuuripainotteinen niin kuin kansalaisopistolla tulee ollakin.

 

Kansantanssin harrastajat siirsivät viime syksynä kurssinsa koulumme saliin ja jatkavat siellä tanssiharkkojaan joka tiistai-ilta. Tanssi on mukava tapa ryhtyä liikkumaan. Tämän ryhmän askelkuviot saattavat vain olla varsin haastavia aloittelijalle, joten suosittelen tarkistamaan, että valssin, humpan, polkan yms. kuviot olet tallentanut selkäydintiedostoosi ennen kuin edes harkitset kysyväsi, mahtuuko ryhmään vielä mukaan. Askelkuvioita ja koreografioita ohjailee Markku Ryynänen.

 

KANSANTANSSI HARRASTAJALLE jatkuu syksyltä
ti 12.1.-6.4.2010 klo 19-20.30
Kurssi on tarkoitettu aikuisille, joilla on jo kansantanssin perustanssitaito.

 

Sen sijaan joogaryhmään luulisi osallistujia vielä mahtuvan. Jooga sopii jokaiselle, ja isoon saliin mahtuu monen monta joogamattoa vierekkäin. Tervemenoa siis liittymään joogaryhmään keskiviikkoiltaisin. Vetäytymään kiireestä ja löytämään ”läsnäolon voima”. Ohjauksesta vastaa Ulla Kangas-Väisänen.

 

JOOGA NERKOO jatkuu syksyltä
ke 13.1.-14.4.2010 klo 19-20.30

 

Jos olisin vapaalla torstai-iltapäivisin, osallistuisin epäröimättä Lasten ja aikuisten kuvataideryhmään. Olisi mieltä avartavaa tehdä taidetta alle kouluikäisten lasten seurassa, sillä isompia lapsia siellä ei liene olevan, koska heidänhän on oltava koulussa tuohon aikaan päivästä, vai onko? Lapsia ja aikuisia kuvataiteen taikoihin opastaa kuvataiteilija Seppo Kääriäinen. 

 

NERKOON LASTEN JA AIKUISTEN KUVATAIDERYHMÄ jatkuu syksyltä
to 14.1.-15.4.2010 klo 12.30-14

 

Koulumme hyvät puutyötilat monine isoäänisine koneineen on jo vuosia tuonut lapinlahtelaiset entisöinnin harrastajat uuden oppiin Nerkoolle. Tulevana kevätkautena kursseja on kaksi. Hannele Isomarkku ohjaa ryhmää keskiviikkoiltaisin ja Arja Koistinen opettaa entisöintiä ja verhoilua kahtena tammikuisena viikonloppuna. Kursseilla pääset antamaan uuden elämän vaikka sille melkein palasina olevalle puiselle perintötuolille, joka on ollut varastoituna pois silmistäsi jo vuosia, mutta jolla on tunnearvoa niin paljon, ettei siitä sen vuoksi voisi millään luopua. Joten nämä kurssit on tarkoitettu juuri sinulle; vanhojen, natisevien ja kuluneiden huonekalujen omistaja! Huom, ilmoittauduthan välittömästi!

 

ENTISÖINTI NERKOO
ke 13.1.-14.4.2010 klo 18-21
Ilmoittautuminen 7.1.mennessä
Kurssimaksu 30€ / 52h – Opintokortti käy

 

ENTISÖINTI JA VERHOILU NERKOO
pe 15.1.2010 klo 18-20.30. la-su 16-17.1. klo 9-17, pe 22.1. klo 18-20.30 ja la-su 23-24.1. klo 9-17

Ilmoittautuminen 7.1.2010 mennessä
Kurssimaksu 23€ / 46h –Opintokortti käy.
Kurssilla tutustutaan huonekaluverhoilun perusasioihin, materiaaleihin ja työvälineisiin. Verhoillaan nojatuoleja, pikkutuoleja ja raheja. Ota ensimmäisellä kerralla mukaan verhoiltava huonekalu. Työvälineitä ja materiaaleja hankitaan yhdessä. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että verhoilua harrastaneille.

 

Ja kaiken tämän lisäksi voisit vielä to-aamupäivisin käydä vaikka vain kuuntelemassa pianonsoiton opetusta koulun käytävällä opetusluokan oven takana tai opetella itseksesi mielikuvituksellista ilmapianointia. Nimittäin, varsinaiset pianotunnit on kaikki jo varattu. Sinun tulee siis tyytyä istahtamaan näkymättömän, mutta upean pianon ääreen, pimputtamaan sormillasi sukkelasti ilmaan toisen musikantin tahtiin ja eläytyä hirmuiseen soitonhurmioon. Tosin en ole kysynyt opettaja Anna-Kaisa Väisäseltä, saanko tällaista mainostaa. Jos kiinnostuit, voit itse kysyä. Suosittelen, että tiedustelet sitä hieman varovaisen varautuneesti!

 

PIANO NERKOO
13 oppilasta – ei vapaita paikkoja (á 20 min)
vkolta 2 vkolle 17

Kansalaisopiston seuraavan lukuvuoden 2010-2011 suunnittelu aloitetaan kuulemma jo kohta puolin, joten nyt alkaisi olla aika vinkata toimiston väelle ensi syksyn kurssitoiveista. Mitäs toivotaan?

Eija