Viime viikon keskiviikkoiltana kyläyhdistys otti suunnaksi Iisalmi-Vieremä- rajan ja kävi tutustumassa Haajaisten koulukievariin ja Haajaisten aktiiviseen kylätoimintaan.



Kaunis vanha kansakoulutalo huokuu yli 100 vuotiasta kouluhistoriaa; vanhoja valokuvia, opetustauluja, karttoja, kylähistoriaa, suuri määrä ikivanhoja oppikirjoja... Lisäksi salin seinälle ripustetut vanhat sotien aikaiset kartat olivat varsin mielenkiintoista tutkittavaa.

Saimme todeta, että koulukievari on Haajaisten kylän hyvinvoiva sydän. Talo on nuorisoseuran omistuksessa, mutta yhteistyössä muiden kylän yhdistysten kanssa talo on ympärivuotisessa käytössä niin koko kylän kokoontumispaikkana kuin ulkopuolisille vuokrattavissa.

Talon toimintaa ja kylätoimintaa oli esittelemässä meille Huttusen eläkeläispariskunta, joiden puuhastelua ja puurtamista koulukievarin hyväksi me vierailijat ihailimme kovasti. He kertoivat ottavansa vastaan myös juhla-, kurssi-, leiri-, kokous- ja majoitusvaraukset ja suosituksi tapahtumapaikaksi kievari on vuosien saatossa muodostunutkin. Kiitos heille mielenkiintoisesta esittelystä ja vallan makoisista iltakahveista.
Kuvassa: Jari, Terhi, Jari ja Katja

Teksti ja kuvat: Eija