Kävin seuraamassa kunnanvaltuuston 21.12.2009 kokousta, jossa päätettiin mm. investointiohjelmasta 2010-2012 sekä ensi vuoden talousarviosta. Kokouksen pöytäkirjan voit lukea täältä.

Menin seuraamaan kokousta sen vuoksi, että siellä käsiteltiin investointiohjelman yhteydessä myös Nerkoon koulun laajennushankkeen aikataulua. Suurena ongelmana koulussamme on tällä hetkellä liian pienet esikoulutilat, ja selvä tarve on myös ryhmäperhekodin perustamiseen. Koulutilojen laajentaminen parantaisi esikoulutoiminnan laatua ja viihtyisyyttä sekä mahdollistaisi ryhmäperhepäiväkodin perustamisen.

Kiitos vasemmistoryhmälle, joka teki esityksen 300 000 euron lisäämisestä investointiohjelmaan Nerkoon koulun laajennushankeen suunnittelun aloittamiseksi ensi vuonna. Valitettavasti vasemmistoliiton esitys ei kuitenkaan saanut tarpeeksi kannatusta (19-5). Olin hämmästynyt, että 26 valtuutetun joukossa oli jopa kaksi, jotka eivät osanneet päättää ollakko puolesta vai vastaan, ja äänestivät tyhjää. Toinen heistä oli oman kylämme valtuutettu ja kyläyhdistyksemme jäsen! On valitettavaa kylämme lapsiperheiden kannalta, että esitys hävisi äänestyksessä kunnanhallituksen esitykselle. Koulumme laajennusosan suunnittelu jäi edelleen investointiohjelmaan vuoden 2012 kohdalle ja sen rakentaminen venyy seuraavalle vuodelle. Odottavan aika tulee olemaan pitkä!

Eija