Naapuri voi olla kullanarvoinen ystävä.

Naapuruus on sattumaa.  Harva taitaa taloa ostaessaan tai rakentaessaan kysyä, millaisia tulevat naapurit ovat. Naapureita ei voi oikein valita, mutta kannattaa olla kiitollinen, jos naapuriksi on osoittautunut ihminen, joka välittää ja josta tulee sinulle hyvä ystävä.

Ystävänaapuri ilahtuu, kun kolkutat odottamatta hänen oveensa ja haluat jakaa ilosi hänen kanssaan.  Hän tarjoutuu myös juttuseuraksi, kun sinulla on huolia. Hän kantaa sylillisen hyviä kirjojaan, kun joudut vuoteenomaksi sairastuessasi. 

Hyvä naapuri huomioi sinut aina. Joskus lyhyesti pihalta pihalle tien yli tervehdyksen huikkaamalla. Tai hyväksymällä kutsun tulla kesäverannalle teekupposen ääreen istumaan ja rupattelemaan rauhassa. Ystävänaapurin kanssa voit vaihtaa kaikenmaailman kuulumisia luottamuksellisesti ja parantaa maailmaa. Hänen seurassaan voit olla oma itsensä. 

Pienikin naapuriapu on joskus tarpeen. Hyvä naapuri ei hätkähdä, kun käyt pyytämässä lainaan hiivaa tai kananmunia. Hän on valmis kastelemaan kasvisi tai tyhjentämään postilaatikon perheesi etelänloman aikana.

Hyvä naapuri on läsnä elämässäsi, mutta myös sen verran kaukana, etteivät toisen menemiset ja tulemiset ole hänen pääasiallisin kiinnostuksen kohteensa.

Ystävänaapurille on helppo tarjota omaa apuaan. Hänet voi toisinaan yllättää pienellä lahjalla, vaikkapa hänen nimipäivänään tai ihan muuten vain.  Kiitollisuutta tuntiessasi. 

Iloista Ystävänpäivää!

Kuva ja teksti: Eija