Kyläyhdistyksen hallitus kokousti ma-illan ratoksi Mannisen keittiössä. Paikalle olivat pimeältä kylätieltä poikenneet pj. Terhi Mäki, siht. Katja Hokkanen sekä Jari Mustonen, Seija Katainen, Raimo Westerlund. Kokouksen emäntänä toimi keittiön haltijatar, Eija Rasanen.

Pitkä lista erilaisia asioita oli kertynyt sitten toukokuun kokouksen. Suurin osa niistä oli tiedotettavaa asiaa kuten se, että ryhmä pienten lasten vanhempia on aktivoitunut viemään snaa eteenpäin viranhaltijoille Nerkoon koulun tilaongelmasta ja kylämme huonosta pv-hoitopaikkatilanteesta. Jari Must ja Terhi sanoivat tapaamisen kunnantalolla olevan 14.11. Paikalla on kuulemma lupautunut olemaan ainakin kunnanjohtaja.
Nopeasta laajakaistasta (valokuidusta) kiinnostuneiden toivotaan olevan yhteydessä Kaisanettiin, p. 017-83 441. Tiedotustilaisuudessa 16.6. oli ollut paikalla noin 15 henkilöä. Kiinnostuneita talouksia kuulemma on, mutta myöhässä ei kukaan ole yhteydenotossaan Kaisanettin päin vieläkään.
Koko porukka oli yksimielinen siitä, että Nerkoontien mahdollista (huom! mahdollista) kunnostusta ja valaistusta puolletaan. Ja sekin esitys taisi mennä läpi, että Satuhahmot kuopataan Santurin monttuun, eikä ko. tapahtuman järjestämistä enää oteta kokousten asialistalle moneen vuoteen.
Jotain muutakin asiaa oli Santuriin liittyen, mutta tokkopa tuosta vielä voi hiiskua enempää. Sen tavoitteena kun on kitkeä pahantekijät pois Santurin alueelta. No, myöhemmin kyltit siellä ilmoittavat mistä tässä päätöksessä oli kysymys. Puhetta piisasi kylän turvallisuuteen liittyen enemmänkin.
Tiedotettava asia oli myös se, ettei kyläyhdistys saanut tänä vuonna kunnanhallitukselta avustusta, kun ei sitä kerran hakenutkaan.
Tiedoksi myös, että kunnan maaseututoimessa on ollut valmisteilla Combi-hanke, joka pyrkii edistämään kunnan ja kyläyhdistysten yhteistyötä ja vuoropuhelua. Kyläpäällikköä kehoitettiin olemaan tarkkana päivän postia hakiessaan, sillä mahdollinen kutsu jonkinlaiseen keskustelutilaisuuteen ehkä saapuu piakkoin. Mahdollisimman monta sitten pyrkiköön paikan päälle kuuntelemaan mistä on kymysys.
Lopuksi silmäiltiin kyläämme koskevia lehtileikkeitä, joita sanomalehtiin oli ilmaantunut menneen kesän ja syksyn aikana – lehtijuttuja kesäisestä yhteislauluillasta amfiteatterilla, seurantalon ilkivallanteosta, tanssicoctailia koulun vanhempainyhdistyksen toteuttamana sekä muuta mukavaa ja vähän vähemmän mukavaa.
Seuraavan kerran kyläyhdistys istuu koolle 8.12. jouluisen sapuskan ääreen. Paikan ja kellonajan sihteeri tekstailee lähempänä ajankohtaa.
Omien suttuisten muistiinpanojensa pohjalta kirjoittanut Eija